timbuktu

Timbuktu: Varifrån Du Kommer…

Timbuktu: Varifrån du kommer

Jason Diakité, bedre kjent som rapperen Timbuktu, er aktuell med boken En dråpe midnatt – en familiebiografi. I boken, som er skrevet i samarbeid med forfatteren Mustafa Can, skildrer han sin oppvekst som barn av afro-amerikansk far og hvit amerikansk mor i et hverdagsrasistisk Sverige. Men boken er også en dypere utforsking av historien til hans fars familie, fra de amerikanske sørstatene hvor arven etter slaveriet ikke ligger dypt begravet. Timbuktu går på jakt etter seg selv i sprekkene mellom sine ulike opprinnelser og finner en lang historie om kamp mot undertrykkelse.

Bergens Tidende-skribent og kulturarbeider Emilio Sanhueza møter Timbuktu til samtale om boken og musikken på Bergen Offentlige bibliotek. Broen.xyz livestreamer.

Lyst til å lese mer?

Logg inn Bli medlem
Hilde Sandvik
Hilde Sandvik
hilde@broen.xyz

Sjefredaktør og grunnlegger av Broen.xyzLes mer: Live
Den perfekte storm for Marine Le Pen

Det franske præsidentvalg er en europæisk gyser.

Close