11186742126_384393bf01_b.jpg_edit

Hvor går kunsten når grensene forsvinner?

Lars Vilks-konferanse, København

Broen.xyz er med når Lars Vilks Komiteen inviterer til sin årlige konference og spørger, hvor kunsten går hen, når nationalgrænserne udhules eller kommer under pres. Konferencen vil bli streamet i sin helhed fra kl. 13.00 11. mars via Broen.xyz.

Lars Vilks Komiteen inviterer til sin årlige konference i Landstingssalen på Christiansborg og spørger, hvor kunsten går hen, når nationalgrænserne udhules eller kommer under pres. Kan kunsten samle os – eller deler den os yderligere – ligesom internettet og de sociale medier? Hvad er kunstens eksistensberettigelse i dag – er den identitetspolitisk, universel eller irrelevant? Er det rigtigt, at æstetik og kunst i stedse højre grad ideologiseres? Kommer vi til at se mere terror i forbindelse med kunst og trykkefrihed?

Kunstens rolle i folkevandringens, virtualitetens og terrorens tid

Vi har sammen med den svenske kunstner og kunstteoretiker Lars Vilks inviteret tre skarpe iagttagere fra tre nordiske lande og sat dem stævne i hjertet af København. Efter diskussionen uddeles årets ytringsfrihedspris til den syriske digter Adonis (f. 1930) for hans forfatterskab, mod og årelange bidrag til debatten om islam og demokrati. Konferencen er åben for offentligheden og gratis mod tilmelding efter først-til-mølle-princippet.

PROGRAM

12.30 Registrering og kontrol ved Folketingets indgang

13.00 Intro og oplæg efterfulgt af pause og debat

15.30 Uddeling af komiteens Ytringsfrihedspris

15.50 Afrunding

TALERE

Hilde Sandvik, norsk journalist, chefredaktør for og grundlægger af Broen.xyz

Hans Hauge, dansk litterat og forfatter, Aarhus Universitet, aktuel med ny bog om Martin Heidegger

Jon Eirik Lundberg, norskfødt kunstformidler og politisk filosof

Lars Vilks, svensk kunstner og kunstkritiker

Moderator: Mikael Jalving

Lyst til å lese mer?

Logg inn Bli medlem
Hilde Sandvik
Hilde Sandvik
hilde@broen.xyz

Sjefredaktør og grunnlegger av Broen.xyzLes mer: Live, Politikk
De som har kunskap om vad som händer i Malmö tiger. Det är tyst i klanen.

Oviljan att vittna beror inte bara på rädsla. Rättsstaten har fått konkurrens av sedvanerätt.

Close