Carcel

Hvem

Carcel er stiftet af Veronica D’Souza og Louise Van Hauen er designer og kreativ direktør. Veronica har tidligere startet bla. menstruationskoppen Ruby Cup og er blevet tildelt titlen ”Global Shaper” under World Economic Forum. Louise har tidligere arbejdet for Dirk Bikkenbergs og Louis Vuitton og det ledende taskefirma i Kenya, Sandstorm Kenya.

Hva

Et tøjmørke, hvor socialt ansvar går hånd i hånd med skandinavisk kvalitetsdesign. Tøjet laves af kvindelige indsatte i byen Cusco i Peru, men designet er klassisk skandinavisk og lavet i naturlige materialer. I Carcels første kollektion er det baby alpaca uld, der bruges til at lave bukser, sweatre, tørklæder og t-shirts i klare farver.

Hvor

Begge designerne er bosat i Danmark, men har tidligere boet forskellige steder i udlandet. I øjeblikket er de begge to i Peru, hvor de er i fuld gang med at starte produktionen af den første kollektion af Carcel.

carcel3
carcel4

Hvorfor

Fordi Carcel tænker det skandinaviske ind i en global kontekst og påtager sig et socialt ansvar igennem dansk design – og derudover laver rigtige fine ting.

Hvordan

Louise van Hauen har designet Carcels første kollektion, som lynhurtigt opnåede sit mål om funding på 150.000 kroner på Kickstarter. Efter en måned nåede Carcel i mål med 351.950 kroner og ønsket er ikke blot at producere i Peru, men også at rykke produktionen til Indien. Igen vil Carcel gøre brug af kvindelige indsatte, ligesom de vil bruge materialer for det pågældende land. I Peru er det alpaca uld, i Indien skal det være økologisk silke.

Den tid kvinder bruger i fængsel er ofte spildt tid. Med Carcel vil kvinderne få mulighed for at tilegne sig nye kvalifikationer, få en stabil og fair løn og forhåbentlig bryde den fattigdomsspiralen, der ofte har været årsagen til kvindernes indsættelse.

carcel2
carcel1
Hilde Sandvik
Hilde Sandvik
hilde@broen.xyz

Sjefredaktør og grunnlegger av Broen.xyzLes mer: Design
Haikw/

HAiKw/ er et norsk klesmerke for både menn og kvinner, grunnlagt i 2012 av designerne Ida Falck Øien, Harald Lunde Helgesen og Siv Støldal.

Close