skam

Når sproget smelter væk

Det er, når vi glemmer, at vi ikke har sat undertekster til, at den virkelige kvalitet i Skam bliver tydelig.

Julie Buur Trærup

Mandag 4. december overrakte Foreningen Norden deres sprogpris til den norske serie Skam. Begrundelsen var, at Skam fører Norden tættere sammen — og det er svært at sige imod. Aldrig før har danske seere været så optaget af en norsk ungdomsserie. Aldrig før har så mange af mine venner forsøgt at tale norsk sammen. Og aldrig før har jeg siddet på en bar om fredagen og set tv på min telefon, fordi jeg ikke kunne vente til næste dag. Danskerne reagerer i øjeblikket på nordmænd, som Even gjorde på danskere i det seneste afsnit.

Lyst til å lese mer?

Logg inn Bli medlem
Julie Buur Trærup
Julie Buur Trærup
julie@broenxyz.com


Les mer: Kultur
En skjør tanke

Hva forteller Sunleif Rasmussens musikk om Norden? Broen.xyz spurte Ida Habbestad om å lytte på den nye nordiske hymnen, Nordika.

Close